Избори номер 3 отварят кофите за боклук

ИТН изметоха тайните от преговорите с Манолова и Иванов, ДПС разровиха тъмната стаичка на Прокопиев

Избори номер 3 отварят кофите за боклук | StandartNews.com

ИТН изметоха тайните от преговорите с Манолова и Иванов, ДПС разровиха тъмната стаичка на Прокопиев

С най-уверени крачки страната ни пое към най-непредвидимите избори. България е пред безпрецедентната ситуация да проведе трети парламентарен вот за 6 месеца

Напълно възможно е и за първи път да имаме избори 2 в 1 - за депутати и за президент.До ситуацията се стигна, след като парламентът гласува решение, с което констатира мандата за кабинет на ИТН като неуспешен. И рулетката за правителство се завърта отново.

Борисов вече заяви, че лансира Даниел Митов за премиер, но след като прочете номинираните министри, връща веднага мандата. Така топката отива в трета сила. Мандатът обаче се връчва не на кандидат-премиер, а на парламентарна група. Според конституцията Радев решава по избор на коя от останалите 4 партии да го връчи

.Люта битка между "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме" и БСП се заформи за властта. И трите групи обявиха готовност да я поемат и заявиха, че не разговарят с ГЕРБ и ДПС. Твърдят, че искат "технически кабинет" за 6-8 месеца с 15-20 програмни цели, а първата им задача е да спечелят ИТН, защото без гласовете им кабинет не може да бъде избран.

Няма да подкрепим кабинет с третия мандат, отиваме на избори, отсече "Има такъв народ". И в остра декларация обяви: "Време е някой за изхвърли боклука".

Риенето на боклука в политиката най-вероятно ще е мотото на новата кампания на ИТН. Партията на Слави вече започна с разриването. Извади на бял свят истината за отношенията между политиците и особения парламентаризъм, който следват. Разкри как Христо Иванов е искал да кадрува, как Мая Манолова настоявала ИТН да лъжат Иванов, как споразумение за приоритетите на властта не се получило, защото никой не искал да сложи подписа си до другия под един документ.

Отваряйки голямата кофа за политически боклук, ИТН повлече крак. Докато служебното правителство рови в сметището на ГЕРБ, в парламента взеха да бъркат в кошчетата пред вратите на отделните групи. Манолова обяви, че Трифонов я карал да не се кандидатира за кмет, а Дончева така се разсърди на епитетите по неин адрес на Тошко Йорданов, че грозно удари Ива Митева.

Голямата метла хвана и ДПС като започна яко да разрива боклука в тъмната стаичка на Иво Прокопиев. Карадайъ предупреди политиците, че за да се върне нормалността в политиката най-после трябва да се състои разговорът за задкулисието и дълбоката държава, които водят до една олигархично-медийна НПО политическа група. Те започват публично да огласяват фактите.Да, ИТН хвърли камък в кочината. Колко пръски ще се вдигнат и колко силно ще замирише, предстои да видим. Предизборната кампания вече тече. Но едно е сигурно - това ще бъдат най-откровените избори. В тях много тайни ще излязат наяве, куп истини ще бъдат разкрити. Интересното започва. Кой ще изрие боклука и кой ще остане на бунището, предстои да видим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай