Ива Митева притеснена. Ще върнат ли хартиените бюлетини

От БСП внесоха в парламента промени в Изборния кодекс

Ива Митева притеснена. Ще върнат ли хартиените бюлетини | StandartNews.com

Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиените бюлетини, коментира пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") преди заседанието на правната комисия в парламента.

Към днешна дата ме притеснява повече внесеният Изборен кодекс, отколкото спецправосъдието, посочи тя. "Няма категорично консенсус. Имахме среща коалиционните партньори, на която "Има такъв народ", "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" категорично заявихме, че няма да подкрепим подобен законопроект, ако бъде внесен", каза Митева. "Виждам, че вчера този законопроект е внесен, явно някой иска "ръчички да пипат в бюлетините и да определят изборния резултат", коментира тя, предава bTV.

Вчера от БСП внесоха в парламента промени в Изборния кодекс, които предвиждат за всички видове избори в секциите с над 300 избиратели да има възможност за избор между две алтернативи за гласуване - с машини или с хартиени бюлетини.  Днес от партията съобщиха, че законопроектът е представен на коалиционните партньори и не фигурира в споразумението за правителство. 

Това е инициатива на БСП, която ние не подкрепяме, заяви пред журналисти председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов. За машинното гласуване той каза, че не бива да се отказват от нещо, което заедно са постигнали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай