Ива Митева хвърли бомба. ИТН с нов ход

Зам.-председателят на ИТН каза кого ще издигне отново за БНБ

Ива Митева хвърли бомба. ИТН с нов ход | StandartNews.com

Какво следва в управляващата коалиция след отказа на Продължаваме промяната, БСП и Демократична България да подкрепят Любомир Каримански за шеф на БНБ?

ИТН ще преразгледа поведението си, защото е  въпрос на чест, съобщи пред журналисти в НС зам.-председателят на парламента Ива Митева. "В комисиите сме ощетени от самото начало.  Няма как БСП с 25 народни представители да има по трима депутати, а ние да сме по двама. Жестът, който сме направили, не е разбран", категорична бе Митева.

"Предстои нова процедура за шеф на БНБ. Но отново трябва да се приемат процедурни правила, започваме отначало. Нашият кандидат отново ще бъде Каримански, категорично", каза още Ива Митева.

Тя подчерта, че ИТН й ясно е казала, че управителят на БНБ не е залог на коалицията, а Северна Македония. "Но това унижение не беше необходимо. Да хвърлят кал неоснователно - чул някой, нещо казал, е непочтено", заяви Митева.

"Въпросът за пътищата и законът за съдебната власт нямат нищо общо с управителя на БНБ. Тяхна преценка и воля е дали те ще унижат техния кандидат. Ние приехме да не го направим", каза тя.

Митева обясни, че се надява да няма предсрочни избори. Според нея с кандидатурата на  Мартин Карбовски за СЕМ се получило същото, като при Каримански. "И там медиите, близки до ДБ, започнаха едни приказки. Достойно беше да си оттегли кандидатурата", обясни Митева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай