ИТН: Подложени сме на натиск от мутри. Скандален запис на Радостин Василев

От записа се чува, че отцепниците са имали среща с Кирил Петков в неговия апартамент

ИТН: Подложени сме на натиск от мутри. Скандален запис на Радостин Василев | StandartNews.com

Подложени сме на натиск от мутри. Това заяви Станислав Балабанов на извънреден брифинг, който "Има такъв народ" даде, за да отговори на Радостин Василев и депутатите, които напуснаха парламентарната група на ИТН. А също и на Кирил Петков, който им "благодари за смелостта"

"Истината е, че бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт", каза Балабанов, коментирайки пресконференцията на отцепниците на ИТН.

"Слушах пламенното слово на Радостин Василев. На едната везна стоят инсинуациите и лъжите, а от другата страна сядаме ние, за да коментираме фактите. В момента се случва нещо безпрецедентно, подложени сме на изключителен натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев говори всевъзможни измислици", каза Балабанов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пусна изключително скандален запис, на който се чува как Радостин Василев притиска народната представителка от ИТН Христина Иванова да се отцепи заедно с него от групата. Когато тя казва, че е размислила и няма да го направи, Василев й заявява да си подаде на следващия ден молбата за напускане на парламента.

"Правя го за твое добро", казва Василев на колежката си, чува се на аудиозаписа.

"Аз мога да си отида и на село, никой нищо не ми е обещавал. Няма да отида никъде", отвръща тя, категорична, че остава в ПГ на ИТН.

"Аз ПП не мога да стана никога, човек", му казва още Иванова, която е народен представител от избирателния район на Василев - Плевен.

"Слушай, няма да ги подкрепяме", пояснява той по адрес на ПП. "Пътувам към тебе", уговаря я Радостин Василев.

"Не искам, промених си решението", непреклонна е народната представителка.

Василев я пита: "Уплашиха ли те?" Депутатката от ИТН отрича.

Тогава Василев пристъпва към заплахите.

"Тогава ще дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. И ще видиш, че ще го направиш", заканва се бившият спортен министър.

От записа се чува, че са напусналите депутати са имали среща с Кирил Петков в неговия апартамент. 

Щастлив съм, че подобен душевен отпадък не е при нас, каза Тошко Йорданов.

Радостин Василев и депутатите, които напуснаха ИТН, показаха, че са предатели, заяви Станислав Балабанов.

"Цялата тази завера е с идея, свързана само и единствено с пари, подкупи и обещания за постове. Василев се опитва да се качи на вълната и да притиска хора”, заяви Станислав Балабанов.

НА ЖИВО ИТН: Мутрата Радостин Василев ви използва

Той призова премиера Кирил Петков да се яви на детектор на лъжата в парламента, за да се потвърди негов ли е почеркът на бележката за РСМ.  

На въпрос от Тошко Йорданов дали и друг път е била заплашвана от Радостин Василев, Христинка Иванова отговори с „да”.

"Записът и разговорът на мутрата Василев е следствие на един министър-председател, който си е въобразил, че може да управлява еднолично", заяви Балабанов.

"Аз няма да давам квалификация на престъпления - има НК, съдебни органи, прокуратура. Миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция - това ли правим", попита Ива Митева.

"Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно", допълни тя.

Как мога аз да спра законодателната програма - тя се изготвя от председателя на НС и се гласува в пленарна зала. Обсъжда се от всички коалиционни партньори, обясни Ива Митева.Никога не съм спирала нещо. Напротив - аз помагах на г-н Василев да си напише Закона за хазарта и да може да го внесе, допълни тя.

„Петима се отцепиха, слава Богу, единият се държи като мутра и заплашва една дама, егати мъжът. Другите... единият искаше да е министър, ама не е, това му е проблемът на живота. Другият иска да назначава хора по държавната администрация. И понеже им е толкова акълът, си го казаха днес пред медиите”, заяви Йорданов.

„Най-забавното е кога тези петима получиха прозрение на душевен катарзис – когато Трифонов развали коалицията. Къде бяхте? Защо не излязохте да се възмутите от този Слави Трифонов? Излизайки от властта, рязко преживяха душевен катарзис в името на постовете си. Това са хора, жадни за власт, така изглеждат побърканите хора.

С Мая Манолова го видях това – извън парламента е нормална, влезе вътре и откачи.

Държим огромно извинение на хората, които са гласували за ИТН. Колеги са ми казвали, че Радостин Василев не става и е самовлюбен нарцис, и за Георги Георгиев са ми казвали неща... За Радулов... Аз нося лична вина, че тези хора са там. В някаква степен съм подвел колегите си, че те са читави.

Така изглежда човешката глупост, съчетана с алчност”, подчерта Йорданов.

Балабанов пък изнесе подробности от свой разговор с Лена Бориславова, в който тя е заявила депутатите от ИТН "да се кротнат" по медиите, за да "не отвърже" тя своите депутати да говорят.

„Кучета ли са депутатите на ПП, те на синджир ли са там, тя ли задава дневния ред на депутатите си?”, попита Балабанов.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай