Събота,

Илхан Кючюк: Задкулисната власт е огромният проблем на България

От: Агенция Стандарт -
Илхан Кючюк: Задкулисната власт е огромният проблем на България
A
A
A

Тримата големи – главният прокурор и председателите на двете върховни съдилища, за нас са равни. Това подчерта в интервю за предаването "Политически НЕкоректно" Илхан Кючюк от ДПС:

"Ние поставяме много силен акцент върху отнемането на централизиран надзор на главния прокурор. Ние искаме да има една децентрализирана процедура, тоест над главния прокурор да няма Бог, а да има възможност тази централизираност да бъде разсеяна".

За нас Брюксел не е чужбина, за нас Брюксел е част от Европейския съюз и ние работим от 15 години, за да утвърдим ролята на България в европейските институции, коментира Кючюк по повод предстоящото посещението на депутата Хамид Хамид в Брюксел:

"Правим го като евродепутати с моите колеги и винаги сме насърчавали българските политически сили да бъдат активни участници в техните политически семейства, а дори и да излезем отвъд рамката на нашите семейства, като изградим национални политически позиции. Да, господин Карадайъ беше в Брюксел и господин Хамид възнамерява да пътува. Има много теми, по които искаме да продължим диалога с нашите партньори. И конституционните промени, и "златните паспорти“, и законопроектите за обществените поръчки, и други важни антикорупционни закони".

Евродепутатът коментира и темата за дейността на депутата Делян Пеевски:

"Пеевски е обществена личност, народен представител, обикновен депутат, идва всеки ден в Народното събрание. Винаги е бил активен в работата си с членовете и симпатизантите на ДПС. Не е трудно да се погледне къде ДПС има устойчиви резултати и бележи ръст. Това са основно регионите, където господин Пеевски е много активен участник в организационната дейност на партията. Ние стоим до господин Пеевски".

Задкулисната власт, която дърпа конците, е огромният проблем на България, добави Кючюк:

"А не да се вторачвате върху това какво е господин Пеевски и защо мразят ДПС, защото имат интерес да мразят ДПС, защото имаме какво да дадем на българската демокрация".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички