Илхан Кючюк: Задкулисната власт е огромният проблем на България

Главният прокурор и председателите на двете върховни съдилища, за нас са равни, каза той

Илхан Кючюк: Задкулисната власт е огромният проблем на България | StandartNews.com

Тримата големи – главният прокурор и председателите на двете върховни съдилища, за нас са равни. Това подчерта в интервю за предаването "Политически НЕкоректно" Илхан Кючюк от ДПС:

"Ние поставяме много силен акцент върху отнемането на централизиран надзор на главния прокурор. Ние искаме да има една децентрализирана процедура, тоест над главния прокурор да няма Бог, а да има възможност тази централизираност да бъде разсеяна".

За нас Брюксел не е чужбина, за нас Брюксел е част от Европейския съюз и ние работим от 15 години, за да утвърдим ролята на България в европейските институции, коментира Кючюк по повод предстоящото посещението на депутата Хамид Хамид в Брюксел:

"Правим го като евродепутати с моите колеги и винаги сме насърчавали българските политически сили да бъдат активни участници в техните политически семейства, а дори и да излезем отвъд рамката на нашите семейства, като изградим национални политически позиции. Да, господин Карадайъ беше в Брюксел и господин Хамид възнамерява да пътува. Има много теми, по които искаме да продължим диалога с нашите партньори. И конституционните промени, и "златните паспорти“, и законопроектите за обществените поръчки, и други важни антикорупционни закони".

Евродепутатът коментира и темата за дейността на депутата Делян Пеевски:

"Пеевски е обществена личност, народен представител, обикновен депутат, идва всеки ден в Народното събрание. Винаги е бил активен в работата си с членовете и симпатизантите на ДПС. Не е трудно да се погледне къде ДПС има устойчиви резултати и бележи ръст. Това са основно регионите, където господин Пеевски е много активен участник в организационната дейност на партията. Ние стоим до господин Пеевски".

Задкулисната власт, която дърпа конците, е огромният проблем на България, добави Кючюк:

"А не да се вторачвате върху това какво е господин Пеевски и защо мразят ДПС, защото имат интерес да мразят ДПС, защото имаме какво да дадем на българската демокрация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай