Илхан Кючюк се срещна с турския външен министър Чавушоглу

Обсъдиха нелегалната имиграция и отношенията между Анкара и ЕС

Илхан Кючюк се срещна с турския външен министър Чавушоглу | StandartNews.com

Евродепутатът Илхан Кючюк проведе работна среща с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-министъра на външните работи Фарук Каймакчъ.

На срещата се обсъдиха отношенията между Европа и Турция, борбата с нелегалната миграция и свързаността между ЕС и Турция, която по думите на дипломатите, трябва да включва образователни, икономически и човешки контакти.

„Добросъседските отношения между България и Турция имат голямо значение за региона, а двустранните отношения между Съюза и Турция трябва да водят до по-голяма продуктивност, сътрудничество и стабилност. “, заяви Кючюк на срещата с Чавушоглу.

От своя страна външният министър изрази удовлетворение от динамичното двустранно икономическо и инвестиционно сътрудничество.

Според Илхан Кючюк  визовата либерализация стои в основата на двустранните отношения между Европа и Турция. По думите му между двете страни е необходимо обновено митническо споразумение.

И двамата единодушно изразиха позицията, че България и Турция са съседни страни и приятелски държави, което ги прави добри партньори във всички области.

Междувременно стана ясно, че съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк ще вземе участие в Межународния дипломатически форум в Анталия, който ще се проведе  в периода 11-13 март и събира политици и дипломати на високо ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай