Четвъртък,

Илияна Йотова: Русия отдавна е намерила друг вариант за „Южен поток"

От: Администратор -
Илияна Йотова: Русия отдавна е намерила друг вариант за „Южен поток"
A
A
A

Велико Търново. Основна задача на българските представители в следващия Европарламент е да направят всичко възможно Европейската комисия да прекрати механизма за наблюдение на страната ни, каза в старата столица евродепутатът Илияна Йотова.

Според нея вече седем години докладът на ЕК имал повече характер на инструмент за вътрешнополитически битки у нас, отколкото реален ефект.

"Русия отдавна е намерила друг вариант за „Южен поток", който ще е добър за нея, но не и за нас", допълни тя. По отношение на кризата в Украйна тя заяви, че България е в челната тройка в класацията на държавите, които ще пострадат най-сериозно от кризата, тъй като страната ни е зависима от Русия от гледна точка на енергийни доставки. По този въпрос европейските политици проявявали двойни стандарти.

„Ако ще говорим за санкции срещу Русия и за санкциониране на газовите доставки от страна на тази държава към ЕС, защо трябва да страдат само страните на юг – България, Италия, Гърция, Словения и Унгария, а не се спрат доставките от Северния поток, който касае другата част на Европа, по-богата и по-заможната. Това не с е коментира, коментира се само Южен поток", каза Йотова.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички