Четвъртък,

И ГЕРБ иска отмяна на зеления сертификат

От: Агенция Стандарт -
213
И ГЕРБ иска отмяна на зеления сертификат
A
A
A

От ГЕРБ поискаха отмяна на зеления сертификат в България. Мотивът - много от сертификатите са фалшиви, а изискването за влизане в парламента със зелен сертификат не се спазва.

От партията уточниха, че не са срещу зеления сертификат, а само срещу "побългарения" му вариант, предаде БНТ.

Бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов настоя за незабавна отмяна на зеления сертификат в България, за да спре и търговията с фалшиви сертификати. По данни на ГЕРБ премиерът Кирил Петков е водил разговори с "Възраждане" в тази посока.

"Преди малко разбрахме, че министър-председателят е водил разговори на тъмно, в които е поел ангажимент за отпадане на зеления сертификат. Преди повече от месец нашата група внесе предложение за отпадане на зеления сертификат в НС, защото той трябваше да важи за всички. Нека не се сравняваме кои сме по-равни. Нашите зелени сертификати са в депутатските карти. Тук влизат депутати без зелени сертификати. Хайде да се сравняваме с хората, които не могат да отидат на работа без сертификат. Настояваме да се спазват правилата от всички граждани. Някой, като ви иска зелен сертификат, иска ли ви лична карта? 30 % от зелените сертификати в България са фалшиви. Министерството на вътрешните рабати се провали със спирането на фалшивите сертификати." - каза Костадин Ангелов от ПГ на ГЕРБ

Росица Кирова от ПГ на ГЕРБ уточни, че депутати от партията са се подписали в конституционната жалба срещу сертификата, подготвяна от "Възраждане".

"Този сертификат беше побългарен и май не трябва да е условие хората да имат ограничения за достъп до работните си места. Разбрахме, че от "Възраждане" внасят конституционна жалба срещу сертификата и 12 депутати от нашата група се подписаха." - заяви Росица Кирова от ПГ на ГЕРБ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички