Гюров предупреди за резил на БНБ, припомни "Назад, назад, моме Калино"

Гюров отрича отмъщение или обвързване на парите за пътищата с процедурата за БНБ

Гюров предупреди за резил на БНБ, припомни "Назад, назад, моме Калино" | StandartNews.com

За някакъв вид отмъщение или обвързване на парите за пътищата с процедурата за БНБ не може и дума да става, заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, който беше и кандидат за гуверньор на централната банка.

„Ние поддържахме тезата, че процедурата за нов управител на БНБ трябва да стартира тогава, когато ние имаме готовност да издигнем обща кандидатура, която е консултирана както в управляващата коалиция, така и с опозиционните партии“, обясни Гюров.

Той посочи, че това е една изключително важна позиция за държавата и като такава в този период на кризи изисква широка подкрепа и ясен мандат. „За целите, които сме си поставили за Българската народна банка, ние търсехме човек, който е независим, който няма обвързаности с българската банкова система, не е пял „Назад, назад, моме Калино“ по банкерски сбирки и който ще отстоява неотклонно присъединяването бързо към еврозоната и борбата с прането на пари“, каза още Андрей Гюров.

Иронията му бе по повод излъчено през 2015 г. любителско видео от неизвестно заведение, на което ексуправителят на БНБ Иван Искров и сега укриващият се в Белград бивш собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев бяха по ризи, прегърнати, танцуващи и пеещи "Назад, назад, моме Калино".

По думите на Гюров периодично в българската банкова система се получават трусове, които струват огромни средства на всички данъкоплатци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай