Понеделник,

Гюров оттегля кандидатурата си! Има ли мир в коалицията?

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС, архив -
Гюров оттегля кандидатурата си! Има ли мир в коалицията?
A
A
A

Кандидатът, издигнат от "Продължаваме промяната" за управител на БНБ Андрей Гюров оттегля кандидатурата, съобщи самият той в личния си Фейсбук профил.

"Преди няколко седмици приех да бъда номиниран от парламентарната група на "Продължаваме промяната" за управител на БНБ. Това не е просто един пост, а изключително важна и отговорна позиция, от която зависи възможността за постигане на истинска промяна в държавата, заявява Андрей Гюров.

По думите му такава ще се случи само, ако БНБ влезе истински в своята роля на регулатор и изчисти българската финансовата система от натрупания корупционен капитал, който иначе ще продължава да оказва своята разрушителна роля върху формирането на основни обществени и икономически процеси в страната ни.

"След фактическото разцепление на управляващата коалиция по повод избирането на гуверньор на БНБ стана ясно, че в момента не съществува широко парламентарно мнозинство, което да подкрепи този избор. Като председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната" аз винаги съм поставял на първо място обществения интерес, а той в момента изисква отговорно и държавническо мислене и действия", добавя Андрей Гюров.

Той пояснява, че в понеделник ще извърши необходимите действия за изтегляне на своята кандидатура за управител на БНБ.

"При липса на коалиционна подкрепа, нека моят опонент сам да прецени дали иска да остави този толкова важен и отговорен избор в ръцете на опозицията. Това в крайна сметка е етичен избор, част от изискването към ръководителя на БНБ за висок морал и добро име", каза още Андрей Гюров.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички