Гюров остава в битката за БНБ, ще го подпрат ли ГЕРБ и ДПС

Предстои БСП да вземат решение, проведох с тях конструктивни разговори”, разкри Гюров

Гюров остава в битката за БНБ, ще го подпрат ли ГЕРБ и ДПС | StandartNews.com

Кандидатът на "Продължаваме промяната" за управител на БНБ Андрей Гюров не вижда никаква причина да оттегля кандидатурата си за поста, независимо от отправените критики и откази за подкрепа от партии в управляващата коалиция. Това обяви самият Гюров пред Нова телевизия.

„Харесвам спорта и състезанието. В крайна сметка съм предприел тази стъпка и съм приел номинацията от „Продължаваме Промяната” най-вече от отговорност към задачите, които предстоят пред БНБ”, подчерта той.

На въпрос дали би оттеглил кандидатурата си в хипотетична ситуация и двамата с Каримански да се отдръпнат, за да се търси общ кандидат, който да обедини коалицията, Гюров отговори, че такъв вариант според него не е реалистичен.

"Имаме подкрепата на своите парламентарни групи. От друга страна „Демократична България” също взеха решение да подкрепят моята кандидатура. За мен най-важно на този етап в консултациите, които провеждам в парламента с отделните парламентарни групи, е да спечеля подкрепата на коалицията. Предстои БСП да вземат своето решение. Проведох с тях много добри, конструктивни разговори”, разкри Гюров.

Още от самото начало коалицията показа, че не се правят договорки „на тъмно”. Всички преговори и разговори, които протичат, са в коалиционен формат и когато е възможно пред лицето на медиите и обществото, каза Гюров.

„Любомир Каримански е доста амбициозен и вече се стреми към този пост вече три парламента. Не очаквам от него да изтегли своята кандидатура”, добави той.

Гюров посочи, че засега не вижда сигнали за това как от ГЕРБ и ДПС биха гласували, освен това, което те споделят в общественото пространство. „Доколкото знам и за двете партии, все още няма конкретно решение кой кандидат да подкрепят”, каза председателят на депутатът от „Продължаваме Промяната”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай