Гърневски вкара Божков и президента в един кюп

Според депутата от ПГ на ГЕРБ те са паралелната държава

Гърневски вкара Божков и президента в един кюп | StandartNews.com

Част от паралелната държава нарече депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски укриващия се в Дубай скандален бизнесмен Васил Божков. Гърневски коментира предизвиканата от Бъжков интрига, при която той връчи акциите на ПФК "Левски" на премиера Бойко Борисов.

"Всъщност в последните месеци сме свидетели на края на прехода, в момента се провежда една изключително важна и сериозна битка, между паралелната държава и правовата държава, която в момента се опитва да наложи истинската демокрация. Виждате, от 2 години в ареста са знакови хора, олигарси, нагли и арогантни. За никой не е тайна, че тази криминална приватизация беше осъществена от бившата номенклатура", заяви Гърневски.

Той ги нарече нагли и самозабравили се, които са забогатели на гърба на гражданите.

"Тази битка ще завърши с волята на българския народ на следващите парламентарни и президентски избори. Водачи на паралелната държава са президентът, БСП", коментира още Гърневски.

Той посочи, че и през последните дни е имало "опити за митинги" в София, на които е имало криминално проявени лица. Гърневски говори и за хората, които искат да завземат властта.

"Г-н Божков е ярък представител на тази паралелна държава, ако минем през Бенчо Бенчев, през Миню Стайков, ако минем през партизанския син Банев, през Ветко Арабаджиев, олигарха Гергов", посочи още депутатът.

Междувременно Спас Гърневски увери, че Народното събрание продължава да работи. След края на извънредното положение депутатите ще ускорят законодателната си дейност, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай