Горещ картоф! Никой не иска да оглави това министерство

Здравеопазването е най-нежеланият ресор, разкри Даниел Лорер

Горещ картоф! Никой не иска да оглави това министерство | StandartNews.com

Нито един от коалиционните партньори в бъдещото правителство не е искал Министерството на здравеопазването.

Това обяви Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ в предаването "Лице в лице" по бТВ.  От думите му стана ясно, че здравното министерство ще бъде на "Продължаваме промяната“, а за министър ще бъде наоминирана председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова. Нейното име изтече и по-рано днес при коментарите за членовете на бъдещия кабинет.

"Трябва да спрем измирането на наши сънародници от COVID-19. Нещо, което можем да избегнем сравнително лесно с една активна кампания, обясняваща ползите от това човек да се ваксинира в България в наши дни. Българите сме хората с най-лошото здраве в Европа… Не трябва с лека ръка да губим по 100-200 наши граждани всеки ден“, каза Лорер.

По думите му Сербезова е чудесен професионалист. „Не я познавам лично, но искрено се надявам да е човекът, който да може да спре тази нечувана смъртност у нас. Изключително горд съм, че продължаваме промяната ще е тази, която ще носи тежестта на здравното министерство в новата коалиция“, заяви Лорер.

Самият той е спряган за министър на иновациите и растежа. Той потвърди, че се предвижда Министерството на икономиката да се раздели на две части: „Идеята е настоящото министерство на икономиката да се фокусира върху промишлеността, а новото Министерство на иновациите и растежа да се фокусира върху оперативните програми и финансовите инструменти за създаване на новата икономика“.

Лорер коментира още, че се обсъжда да има по едни човек от ПП във всяко министерство, за да наблюдава какво се случва там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай