Голяма изненада! Каква среща тече преди старта на НС

Кои политически партии разговарят заедно

Голяма изненада! Каква среща тече преди старта на НС | StandartNews.com

Ръководството и представители на БСП разговорят с парламентарно представените политически формации за бюджет 2023 г., както и по въпросите, свързани с икономическата и социалната политики. На срещата присъстват представители на ГЕРБ, ДПС и "Продължаваме промяната".

По-рано пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви: "Поискахме тази среща, защото за нас най-важната тема е инфлация, цени, доходи, настъпващият отоплителен сезон и необходимостта от мерки да подкрепим домакинствата и икономиката в следващите трудни месеци."

Тя подчерта, че предстоят сложни разговори за съставяне на правителство, но едновременно с това трябва за бъде приет бюджетът за 2023 г. "Имаме вече лош опит от подобни ситуации в предишни парламенти, когато служебният кабинет внесе бюджет парламентарната зала го прекрои напълно", заяви Нинова и припомни, че тогава парламентарните групи се надпреварваха да внасят свои предложения.

"Ние сме се подготвили с изпълнението на бюджета към този момент", каза лидерът на левицата и уточни, че от БСП оценяват ситуация като добра и развиваща се.

"Надяваме се на аргументиран и спокоен разговор", сподели Нинова.

А на въпроса как ще коментира липсата на "Демократична България", както и на "Възраждане" на срещата, тя отговори, че това е тяхно решение, което може би показва, че тези теми за тях не са важни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай