Гешев отвръща на удара за спецправосъдието

Ето какво каза главният прокурор

Гешев отвръща на удара за спецправосъдието | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев отвръща на удара. Той ще сезира Конституционния съд за закриването на специализираното правосъдие, съобщи самият той на среща с прокурорите, следователите и съдебните служители.

"Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията", каза обвинител № 1.

Гордея се, че ви познавам и че съм бил част от Специализираната прокуратура. Ръководството на прокуратурата стои твърдо зад вас и ще продължава да ви подкрепя, категоричен бе Гешев.

За съжаление, цената от всичко това, което ще се случи, ще платят българските граждани. А цената е регрес в борбата с престъпността, връщане на нива отпреди 2006 г., приключване безславно на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза. Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората наричат „олигархия“ и „мафия“, каза обще обвинител № 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай