ГЕРБ губи точки преди изборите

ГЕРБ губи точки преди изборите | StandartNews.com

София. ГЕРБ губи точки преди изборите, сочат данните от социологическо проучване на "Алфа рисърч" за септември.

18% са привържениците на партията, показват данните. 45% от хората са декларирали негативно отношение към дейността на кабинета. Понижен е рейтингът на почти всички министри.

Единствено инфраструктурната политика печели симпатиите на мнозинството от българите - 60 на сто. Лиляна Павлова е единственият министър, еднозначно определян от общественото мнение като успял. От януари до септември тя трупа всяко тримесечие по десет процента ръст в одобрението си и в момента е най-харесваният политик на ГЕРБ с 31,3%. Николай Младенов с 6,9% и Томислав Дончев с 5,8% са другите двама министри с позитивен баланс.

Девет от дванайсетте ключови политики на правителството се определят като неуспешни. Над 70% са недоволните от икономическата, социалната, здравната и подоходната политика на кабинета.

Влошават се оценките за бизнес средата. 67% от хората смятат, че в страната се налагат правила, които дават шанс само на близки до властта кръгове и фирми да работят.

Спадът на доверието към ГЕРБ води до поредната вълна на разочарование от политиката и политиците, е един от изводите на "Алфа рисърч". Намалява желанието за гласуване, нараства несигурността в избора. Свиват се твърдите ядра на всички традиционни партии. Вотът започва да се определя във все по-голяма степен от конюнктурни и извънполитически фактори, коментират резултатите от проучването от агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай