ГЕРБ скочи на Рашков

Партията вече е внесла иск за създаване на комисия, която да разследва действията на служебния министър

ГЕРБ скочи на Рашков | StandartNews.com

"Бойко Рашков е най-несъстоятелния министър на вътрешните работи през последните 31 години. Той очевидно много иска да остане на този пост. От партийна гледна точка ние ще имаме голяма полза от това, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство. Но, за държавата подобно развитие би било нещо средно между фарс и трагедия."

Това заяви на брифинг в Народното събрание Тома Биков от ГЕРБ.

Партията вече е внесла искане в парламента за създаване на анкетна комисия, която да разследва действията на служебния министър на вътрешните работи по време на предизборната кампания.

"Искаме тази комисия да изясни освен дали са използвани полицейски сили и средства от всякакъв характер за тормоз на симпатизанти, членове, кметове, кандидати от ГЕРБ в предизборната кампания, така и дали са използвани СРС-та във връзка с тези действия, извършвани от МВР", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

По информация на партията МВР е издало 14 хиляди предупредителни протоколи покрай изборите, разписани от хора, свързани с ГЕРБ, съобщи Маноил Манев.

"Днес Рашков заяви, че ако някой е подписвал нещо да дойде да го покаже. Това няма как да стане, защото този вид документ е единствения в МВР и в правото, който не се връчва на човека, когато го подписва", подчерта той.

От партията на Борисов са внесли искане в Народното събрание за закрито заседание, на което освен Бойко Рашков, да бъде изслушан и ръководителят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай