ГЕРБ с рунд 2: Не сме казали, че трябва да го линчуват

Когато някой управлява парите ни, забранени въпроси няма, каза Томислав Дончев за шефа на фонд "Земеделие"

ГЕРБ с рунд 2: Не сме казали, че трябва да го линчуват | StandartNews.com

Боксовият мач, който започна ГЕРБ с шефа на фонд "Земеделие" и индиректно - със служебния кабинет,  продължава да се точи.

След изявлението на Антон Кутев и на Борис Михайлов, които отговориха на обвиненията, че новият шеф на държавния фонд бил осъждан, от партията на Бойко Борисов подхванаха рунд 2 и отново дадоха брифинг.

„Неочаквано за нас говорителят на правителството Антон Кутев лично обяви, че това не било вярно. Никой от нас не е казвал, че този човек трябва да влезе в затвора, че трябва да бъде линчуван. Ние сме длъжни да проверим всяка информация, която достигне до нас”, посочи Тома Биков.

Томислав Дончев от своя страна каза, че от партията ще продължат да задават въпроси.

"Когато някой управлява нашите, вашите пари, когато взема решение за съдбата на другите хора, забранени въпроси няма. Затова ние продължаваме с въпросите", обяви Томислав Дончев на новата пресконференция, пет часа след първите питания.

И допълни, че първият въпрос е какъв предишен опит и експертиза има Борис Михайлов, "която е относима към ДФЗ". 

"Напълно резонно е да попитаме откъде се появи г-н Михайлов? Кой го доведе? Кой го предложи. Министър, министър-председател, някой друг?", продължи Томислав Дончев. 

"И ако някой в служебното правителство си мисли, че с такива бурни реакции ще ни подплаши и ние ще спрем да задаваме въпроси, ще спрем да търсим информация за хора, които са проблемни, много се лъжете. Това само ще ни амбицира да бъдем още по-активни и да предупреждаваме обществото за определени казуси", заяви Биков по повод казаното от говорителя Кутев. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай