ГЕРБ предупреждават Кирил Петков. Коя е заплахата за него?

В Испания от половин година всичко по казуса "Барселонагейт" е прекратено, казват от ГЕРБ

ГЕРБ предупреждават Кирил Петков. Коя е заплахата за него? | StandartNews.com

Службите и сектор "Сигурност" може да изядат главата на премиера Кирил Петков, предупреди в интервю за БНТ депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на комисията по отбрана Христо Гаджев в коментар на казуса "Барселонагейт".

Забелязвам едно подхвърляне на документи, които са без някакъв приносител - кой ги е изготвил, откъде са дошли, попита Гаджев.

Той заяви, че в Испания от половин година всичко по казуса е прекратено. Сега кои са тези служби, които ги пращат, допълни депутатът.

Собственикът на къщата неведнъж е давал интервю, така че има ясен отговор кой е, категоричен е Гаджев. Според него, "Барселонагейт" е една политическа топка, за която сега се използва моментът да се извади.

Гаджев коментира и проведения вчера при президента Румен Радев Консултативен съвет по сигурността.

На мен ми липсваше в становището след КСНС анализ на ситуацията за нас и какво прави България в тази рискова ситуация. Като гледам заключенията на КСНС, това не е била водещата тема, смята Гаджев.

Той е категоричен, че трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са ни необходими, а не след години. Ние правим идентична позиция с тази на Унгария, което заяви и министър Янев от трибуната в парламента, допълни Гаджев.

Вицепремиерът Асен Василев държи оставката на военния министър Стефан Янев в джоба си, защото всички разходи за отбрана са в министерството на финансите. За всеки един войник, който иска да назначи, министърът на отбраната трябва да иска разрешение от финансовия министър. Това не е редно, подчерта Гаджев.

По думите му миналата година почти няма проведени обществени поръчки във военното ведомство, всички са отменени от възложителя, защото нямат капацитет да ги довършат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай