ГЕРБ предлага подкрепа за кабинета, иска БСП вън от властта

Ще дадем подкрепа на "Продължаваме промяната", ако са независими от БСП, казва Тома Биков

ГЕРБ предлага подкрепа за кабинета, иска БСП вън от властта | StandartNews.com

ГЕРБ е против всичко, което се случва в Украйна, тази война е факт и трябва да се взимат решения. Формулата на настоящето управление е изчерпана, тъй като позициите на "Демократична България" и "Има такъв народ" са несъвместими с БСП, а "Продължаваме промяната" не са решили на коя страна са. Това заяви в интервю за БНТ депутатът Тома Биков.

По думите му е недопустимо министърът на отбраната и министър-председателят в една такава ситуация да имат различни позиции.

"Няма да искаме министри и постове, ще дадем подкрепа на ПП, ако "Продължаваме промяната" са независими от БСП и някои влияния. Не сме водили разговори. Даваме им съвет да преформатират управлението, което не е адекватно на ситуацията", каза Биков.

"Една от четирите партии в коалицията се обяви срещу санкциите, но не казва какво трябва да се направи. БСП предлага да излезем от Европейския съюз ли? България трябва да говори в един глас с Европа, а България говори на два гласа най-малко. България е в разклатено състояние, защото коалицията не взима ясно решение", допълни народният представител от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай