ГЕРБ преброи: В новото правителство ще има 100 заместник-министри

Не знам как държавата ще понесе товара, който се задава отгоре, казва Радомир Чолаков

ГЕРБ преброи: В новото правителство ще има 100 заместник-министри | StandartNews.com

Върхът на властовата пирамида на бъдещото правителство на Кирил Петков изглежда много тежък, обясни пред НоваНюз депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„Ще имаме още две министерства, стотина заместник-министри, още толкова съветници на кабинета. На фона на планираните 30% съкращения в държавната администрация, не знам как държавата ще понесе товара, който се задава отгоре”, каза каза Чолаков.

Той коментира и предложените имена в новия министерски съвет. „Ние получихме президентска република. В редовното правителство остават вероятно вътрешният, външният и министърът на отбраната. Това са най-силовите ведомства. Ще имат по всяка вероятност топли връзки с Румен Радев и най-близка комуникация с него. Президентът взе всички силови позиции в министерския съвет”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Работата на опозицията е да изисква от правителството да си спази обещанията. ГЕРБ ще бъде конструктивна и взискателна опозиция, обеща Чолаков.

„Ще изискваме заявките за почтеност да бъдат спазени, европейският подход да стане част от нашия живот и изграждане на мост над Силистра, който Кирил Петков обеща. Да не надяваме, че скоро няма да се готвим за нови избори, народът няма нужда от това. Ще се противопоставим обаче на диктата, на нарушаването на принципите на правовата държава. Липсва ми и юридическият дебат”, обясни той и добави, че позицията на ГЕРБ за зелените сертификати остава непроменена.

„Искаме да тестваме принципността на това правителство. Зелените сертификати или ще важат за всички, или за никого”, категоричен беше Радомир Чолаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай