ГЕРБ критикува Янев и Петков за финансирането на армията

"До момента управляващите не са свършили нищо в отбранителния сектор", каза Христо Гаджев

ГЕРБ критикува Янев и Петков за финансирането на армията | StandartNews.com

„Искаме да развенчаем една лъжа, която беше изречена от министъра на отбраната Стефан Янев и премиера Кирил Петков вчера. А именно, че българската армия до момента била крайно недофинансирана”. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов. По думите му огромни средства са отделяни за армията ни по време на трите правителства на Бойко Борисов.

„Лична битка на Борисов беше да модернизира българската бойна авиация, а стъпка в тази посока беше плащането на първите осем F-16”, допълни Митов.

Колегата му Христо Гаджев обобщи с цифри – по време на трите правителства „Борисов”, отделените средства за инвестиция в модернизация на българската армия са над 5 млрд. и 250 млн. лева. По думите на Гаджев заплатите на военнослужещите са увеличени с близо 50 процента.

Според ГЕРБ вчера правителството е взело решение да се съобрази с искането на Русия НАТО да изтегли силите си от България и Румъния.

"До момента управляващите не са свършили нищо в отбранителния сектор", съобщи Христо Гаджев. Освен това правителството вчера взело решение да подкрепи Русия в искането й с изтеглянето на войските на НАТО от наша територия и съобразяване с нейната позиция.

Томислав Дончев определи вчерашното изслушване в парламента на Кирил Петков, като фриволно откъм истината. Въпреки това то било полезно. "Това беше един съкратен интензивен курс благодарение на който, правителството се запознава със състоянието на страната", коментира Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай