Четвъртък,

ГЕРБ бесни на Асен Василев - провалил им пътуванията

От: Редакцията, снимка: БГНЕС -
6852
ГЕРБ бесни на Асен Василев - провалил им пътуванията
A
A
A

Въпросите от парламентарния контрол към вицепремиера и министър на финансите Асен Василев бяха отложени по негова молба за следващата седмица, заради неотложни служебни ангажименти.

От ГЕРБ-СДС поискаха да зададат въпросите си към министър-председателя Кирил Петков, както и да разберат какви са тези неотложни ангажименти, които възпрепятстват Василев да дойде в парламента.

Много хора отложиха пътуванията си, за да чуят отговорите на въпросите, които са задали в рамките на този парламентарен контрол, коментира заместник-председателят на Народното събрание от ГЕРБ-СДС Росица Кирова. По думите ѝ, когато са приели "този безумен дневен ред", управляващите са били наясно, че ще стоят 12 или 15 часа в залата, за да "симулират дейност", предаде БТА.

В отсъствието на Асен Василев, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова поиска да зададе към министър-председателя въпроса си, свързан с изплатените допълнителни бонуси в Националната агенция за приходите. Тълкувам отказа на министъра на финансите Асен Василев от явяване в парламента като отказ от информация, която се дължи на обществото, защото тези 32 млн. лева не са на г-н Василев, нито на г-н Спецов, нито на правителството, това са пари на българските данъкоплатци, посочи тя.

Председателстващият заседанието заместник-председател на НС Мирослав Иванов /"Продължаваме Промяната"/ прочете основанията в парламентарния правилник за отлагане на въпроси от контрола. Той посочи, че неотложните случаи са отделна хипотеза и не попадат в случаите, изброени преди това като болест и командировка. Иванов отбеляза, че народните представители извиняват отсъствията си по същия начин

.Министър-председателят Кирил Петков също взе отношение по темата. Стоейки от тази трибуна виждам страшно много празни места и трябва всички да се замислим дали това пък е задачата на парламента, коментира той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички