Вторник,

Генчовска посрещна Кулеба в Народното събрание

От: Агенция Стандарт -
100
Генчовска посрещна Кулеба в Народното събрание
A
A
A

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба е на среща с депутатите от парламентарната комисия по външна политика. На разговорите в Народното събрание присъства министърът на външните работи Теодора Генчовска и посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Председателят на Външната комисия Венцислава Любенова приветства украинския гост в българския парламент. „Уверявам Ви, че всичко, което се случва във Вашата родина, вълнува сериозно и постоянно всички нас тук - българският парламент, българската държава, но най-вече българското общество, заяви Любенова.

„Това е така не само заради здравите исторически, културни, религиозни връзки между нашите народи, не само, защото сте наш съсед и защото стотици хиляди българи наричат Украйна свой дом, не само, защото това грубо нарушение на вашата сигурност има отражение и върху тази на България, а заради непредизвиканата, незаслужена и брутална агресия, която беше проявена срещу суверенна и независима Украйна, срещу мира и живота на невинни украински граждани”, посочи тя.

Това разтърси българското общество точно толкова, колкото разтърси и цяла Европа, а и света, коментира председателят на Външната комисия в началото на срещата, което беше открито за медиите.

Преди това украинският външен министър Дмитро Кулеба се срещна с председателя на Народното събрание Никола Минчев, предава БТА.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички