Генчовска посрещна Кулеба в Народното събрание

На разговорите присъства и украинския посланик в България

Генчовска посрещна Кулеба в Народното събрание | StandartNews.com

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба е на среща с депутатите от парламентарната комисия по външна политика. На разговорите в Народното събрание присъства министърът на външните работи Теодора Генчовска и посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Председателят на Външната комисия Венцислава Любенова приветства украинския гост в българския парламент. „Уверявам Ви, че всичко, което се случва във Вашата родина, вълнува сериозно и постоянно всички нас тук - българският парламент, българската държава, но най-вече българското общество, заяви Любенова.

„Това е така не само заради здравите исторически, културни, религиозни връзки между нашите народи, не само, защото сте наш съсед и защото стотици хиляди българи наричат Украйна свой дом, не само, защото това грубо нарушение на вашата сигурност има отражение и върху тази на България, а заради непредизвиканата, незаслужена и брутална агресия, която беше проявена срещу суверенна и независима Украйна, срещу мира и живота на невинни украински граждани”, посочи тя.

Това разтърси българското общество точно толкова, колкото разтърси и цяла Европа, а и света, коментира председателят на Външната комисия в началото на срещата, което беше открито за медиите.

Преди това украинският външен министър Дмитро Кулеба се срещна с председателя на Народното събрание Никола Минчев, предава БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай