Петък,

Генчовска и Тошко Йорданов почетоха Гоце Делчев в Скопие

От: Редакция -
Генчовска и Тошко Йорданов почетоха Гоце Делчев в Скопие
A
A
A

Министърът на външните работи Теодора Генчовска положи цветя на гроба на Гоце Делчев в двора на църквата "Свети Спас" в Скопие в рамките на посещението си в Република Северна Македония.

Повод за визитата е отбелязването на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев и откриването на офис на Българската телеграфна агенция в Скопие. Външният ни министър ръководи българската делегация, в чийто състав са още заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместник-министърът на културата Юрий Вълковски и председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов.

На церемонията по отбелязване на годишнината от страна на Република Северна Македония участваха министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска и заместник-министърът на външните работи Фатмире Исаки.

В присъствието на членовете на двете делегации генералният директор на БТА Кирил Вълчев откри официално Пресклуба на Българската телеграфна агенция в Скопие. На церемонията министър Генчовска отправи поздравление към екипа на БТА, като подчерта, че вече има реална медийна свързаност между двете страни и изрази увереност, че журналистите работят в атмосфера на колегиално и приятелско сътрудничество в името на високия професионализъм.

В рамките на визитата външният министър на България присъства на откриването на изложбата "Чудотворни икони и свети мощи на Балканите" в Българския културен институт и се срещна с представители на българската общност.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички