Четвъртък,

Футболен мач между министрите от София и Скопие

От: СТАНДАРТ -
Футболен мач между министрите от София и Скопие
A
A
A

Приятелски футболен мач между правителствата на Северна Македония и България предложи министърът на младежта и спорта Радостин Василев по време съвместното заседание на министрите от двете държави, което се проведе в резиденция „Бояна“.

Василев и заместникът му Владимир Харизанов участваха в работната група в областите младеж, култура, наука и образование. От българска страна в групата бяха още министърът на образованието и науката Николай Денков, министърът на културата Атанас Атанасов и министърът на туризма Христо Проданов. От северномакедонска страна се включиха първият заместник министър-председател и министър на политическата система и междуобщинските отношения Артан Груби, министърът на културата Бисера Костадинова-Стойчевска и министърът на образованието и науката Йетон Шакири.

По време на дискусиите министър Радостин Василев предложи съвместни младежки инициативи в различни области. Той изтъкна, че за двете страни ще бъде важно да обменят своя опит по отношение на спортните училища, развитието на масовия спорт и спортната инфраструктура. Дискутирани бяха още съвместни подготвителни лагери на български и северномакедонски спортисти, които да подпомогнат олимпийската подготовка на състезателите, както и организирането на приятелски футболен мач между правителствата на двете страни.

Предложенията на министъра на младежта и спорта Радостин Василев бяха приети радушно от участниците в работната група, съобщи спортното министерство.

Министър Василев изтъкна, че съвместната работа е от изключително значение в името на общите цели. Той изрази съгласието си с позицията на министър-председателя Кирил Петков, че конструктивната работа ще измести езика на омразата и дискриминацията и че двете правителства ще работят заедно за запазване на добросъседството, за отворена икономика, свързана инфраструктура и общи инициативи в културата, образованието и спорта.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички