Филип Станев каза на чия подкрепа разчита ИТН

Обясни защо има размествания на министри

Филип Станев каза на чия подкрепа разчита ИТН | StandartNews.com

„До последно ще търсим подкрепа от „Демократична България” и от хората на Мая Манолова". Това заяви в интервю за Нова тв Филип Станев, зам.-председател на „Има такъв народ”.

„Вторият вариант на предложения от ИТН кабинет не е авариен и няма да претърпи нова редакция”, категоричен бе той. И обясни, че някои промени в министрите се наложили, защото кандидат-премиерът е различен и той има право да подбере екипа си.

По думите му разграждането на „модела ГЕРБ” или така нареченото „изчегъртване” може да се случи само ако се извършват конкретни практични дейности в изпълнителна и законодателна власт.

Ще видим как ще се гласува в пленарна зала. Истината, е че Конституцията повелява кабинетът да се гласува анблок”, каза Станев. По думите му ИТН със сигурност ще иска подкрепа от „Демократична България“.

„За нас е важно всички ние, които сме част от този действащ български парламент, да престанем да си разменяме реплики през медиите и социалните мрежи. Трябва да престанем да се фиксираме върху някакви изтървани в публичното пространство реплики. Крайно време е това да спре", допълни Филип Станев.

Относно това, че лидерите на ДБ не дойдоха лично на срещата, Станев заяви, че това е тяхно право.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай