Фермерите на протест. Бият аларма

Положението ни е катастрофално, обявяват производителите

Фермерите на протест. Бият аларма | StandartNews.com

Фермери и оранжерийни производители излизат на протестно шествие, което ще започне в 11 ч. от Министерство на земеделието и ще завърши пред Министерски съвет. Според фермерите, положението им е катастрофално, предаде репортер на БГНЕС.

Председателят на Обединени български животновъди (ОБЖ) Бойко Синапов коментира, че ситуацията загрубява и земеделския министър Кирил Вътев не се е справил с това да отстои исканията на фермерите. Той обяви, че настояват за оставката на министър Вътев. В четвъртък ще настояват за спазване на поетите ангажименти.

“Вътев се мъчи всячески да докаже, че ние получаваме много пари и сме добре”, каза председателят на Асоциацията на биволовъдите в България (АББ) Мария Степанчева. Според нея земеделският министър Кирил Вътев трябва да си застане на мястото и да помогне на сектора. “Нищо от меморандума не е изпълнено. Той е сложил розовите очила и смята, че всичко е окей”, смята Степанчева. Тя се обърна и към премиера акад. Николай Денков. “Г-н Денков, не си затваряйте очите пред проблемите на този сектор. Очакваме да насрочите среща, за да кажем проблемите на млечното животновъдство”, призова тя.

Председателят на Националната асоциация на оранжерийните производители (НАОП) Велин Георгиев коментира, че 90% от разходите на оранжериите са енергия. “При тези две войни, зимата ще е още по-тежка. Сега е момента, търсим от министъра да подсигурят газа, да имат сигурност нашите работници да работят. Както са сложили министър Вътев, така да му намерят друга работа. ДПС и ГЕРБ да се вземат ръка да ръка и да сложат специалист”, призова той. Георгиев се обърна и към Вътев и призова да приеме организациите.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай