Eкшън! Младежи от ГЕРБ причакаха Асен Василев, с какво са въоръжени

Опитаха да връчат белезници на финансовия министър, дойде жандармерия

Eкшън! Младежи от ГЕРБ причакаха Асен Василев, с какво са въоръжени | StandartNews.com

Младежи от ГЕРБ, "въоръжени" с блезници, дебнаха тази вечер финансовия министър Асен Василев край НДК.

Те искаха да го причакат след негово телевизионно участие в бТВ и да му връчат символично белезниците. На място пристигнаха полиция и жандармерия, за да предотватят екшън. За случилото се разказа във фейсбук Николай Алгафари, член на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ.

"С група колеги решихме да изчакаме г-н министъра преди участието му в БТВ и да му подарим няколко чифта белезници, с които да ни арестува и хвърли за 5 г. в затвора. Нали така ни се заканваше по телевизора смелчагата! Какво се случи обаче - на влизане Василев влезе от задния вход и избегна срещата с нас.

Решихме да го изчакаме на излизане, може да е бързал за ефир. Чакахме любезно и на трите изхода на бтв.През това време на всеки от трите входа дойдоха по 2 патрулки и 1 бус на жандармерията - общо 6 автомобила, 3 буса и над 20 униформени!А ние само искахме да поговорим с Асен, нали с Киро обещаваха, че ще ходят пеш и ще говорят с всеки гражданин.Ефирният мъжкар обаче избяга позорно през подземния паркинг на НДК и видяхме само задницата на министерския му автомобил", написа Алгафари. 

По-рано, по време на участието си в предаването "120 минути", Василев заяви, че според него МВР е събрало достатъчно доказателства, за да започне разследване на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Развръзка още няма, прокуратурата продължава да се обяснява и да подава грешна информация, посочи вицепремиерът. "Последната ме изуми – днес казаха, че не може по видеоконферентна връзка да разпитат свидетели в чужбина, явно не си познават наказателно–процесуалния кодекс", отбеляза Асен Василев. 

По думите му управляващата коалиция е абсолютно стабилна - няма проблеми, няма разногласия. "Видяхте минахме през смяна на министър, пак нямаше проблеми. Така че аз не очаквам някакви сътресения", заяви той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай