Джейхан Ибрямов: Позицията на България за Украйна е адекватна

С Русия имаме добри междусъседски отношения, предполагам, че така ще продължи и занапред

Джейхан Ибрямов: Позицията на България за Украйна е адекватна | StandartNews.com

За момента не виждаме реална ескалация на напрежението около Украйна, което да се отрази на България, обяви пред БНТ депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, член на комисията по отбрана в Народното събрание.

"За нас дрънкането на оръжия не трябва да изпреварва самата дипломация. Трябва да се преценят няколко важни аспекта: Сигурни ли сме, че Русия ще нападне Украйна? Позитивно ли е или не разполагането на военна мощ в черноморския регион? Не трябва да се взимат решения "ад хок". Процесът е много по-сложен, отколкото си го представяме", каза Ибрямов.

Той смята, че в момента позицията на България е адекватна. "Самата идея за създаване на батальон дали е правилна, ще видим в бъдеще. Нека да изчакаме, но да не забравяме, че всичко това е свързано с големи финансови ресурси, човешки ресурси, военна сила. На този етап може само да предполагаме дали тези действа от българска страна са адекватни", каза депутатът от ДПС.

Според него реално заплаха за България няма, но тъй като сме солидарен член на НАТО трябва да изпълняваме сключените споразумения.

С Русия открай време имаме добри междусъседски отношения, предполагам, че така ще продължи и занапред, каза той.

"Важно е да имаме много добри взаимоотношения с нашите съседи, за сигурността на страната е много важно това. Когато има дипломация и диалог, мислещи и интелектуални военни и политически лидери, смятаме, че не бихме станали свидетели на военни действия", категоричен е Ибрямов.

В политиката на правителството по отношение на Северна Македония Ибрямов заяви, че са видели диалог. Но на преден план са излезли бизнес отношения, което според него е трябвало да остане на заден план.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай