Джамбазки втрещен: Ще ги съдя и ще ги осъдя!

Той беше обвинен, че е извършил действия, които наподобяват нацистки поздрав

Джамбазки втрещен: Ще ги съдя и ще ги осъдя! | StandartNews.com

Втрещен съм от това, че направиха световна новина от помахването ми към председателя на Европарламента Роберта Мецола, каза за БТА евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки. "Ако ме глобят този път, ще ги съдя и ще ги осъдя, според мен, защото това ясно показва колко е полудял този западноевропейски елит. Това не е елит, който се грижи за хората", коментира още Джамбазки.

Поведението му предизвика остра реакция в Европейския парламент преди дни, след като Джамбазки беше обвинен, че е извършил действия, които наподобяват нацистки поздрав в пленарната зала в Страсбург. Българският евродепутат отхвърли обвиненията и заяви, че неговият жест е неправилно изтълкуван.

"От едно помахване в знак на съгласие към председателката, че няма да й преча, видяха нацизъм и фашизъм. На мен това ми говори, че тези хора са тежко комплексирани и фрустрирани по тези теми, че имат гузна съвест и навсякъде им се привиждат нацисти, както и това, че се "търси под вола теле". Те се подразниха от изказването ми, че не трябва да има намеса в Полша и в Унгария. Аз казах: "България над всичко и да живее България". Те това наричат реч на омразата", посочи Джамбазки.

Евродепутатът каза, че няма развитие по случая и допълни, че е написал подробни обяснения и е изпратил записа, където всичко се чува и вижда. "Аз ако исках да правя такива жестове, каквито не правя, защото не са български, е по-логично да го направя на трибуната, където съм с всички "очи в очи". Ето това е абсурдът на ситуацията, която беше направена световна новина", коментира Джамбазки.

"В момента има доклад, който казва, че Европейската комисия силно критикува морската индустрия, защото изостават в ЛГБТИ-правата. В същото време се повишават цените на всичко. И не само в България, а и Белгия, и в цяла Европа. Ако попитаме някой тук дали е разтревожен от състоянието на ЛГБТИ - сектора в морския транспорт, ако ни разберат какво ги питаме, ще ни набият", каза още Дзамбазки.

Евродепутатът беше в с. Николичевци, община Кюстендил, където участва в церемония по откриването на нов паметник на Васил Левски, в деня, в който се отбелязва 149-та годишнина от гибелта му.

Джамбазки съобщи, че утре, от 11:00 часа, пред Министерски съвет започва протест срещу цените на енергоносителите.

"Не разбирам защо МС не приема разумни решения, които биха намалили цените веднага - намаляване на ДДС върху сметките за ток, мораториум за продажба на ток от атомната ни електроцентрала навън, мораториум върху плащанията на парниковите газове от "Мариците". Това ще намали цената на тока веднага и за потребители, и за фирми. Затова ще блокираме центъра на София с искане правителството да започне да работи като правителство, за което са избрани", коментира Джамбазки.

Той посочи, че другата тема, заради която вероятно ще има протест, е темата за Република Северна Македония. "Моят мотив и причина да се занимавам с политика е твърдата ми вяра в защита на българската кауза в Северна Македония - историческа и сегашна. Изявления от типа "ние трябва да оставим настрана историята" са напълно неприемливи, те са предателство, както и тези, че "ще работим за бизнес, а човешките права ще ги оставим за после", каза още евродепутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай