Джамбазки разкри защо ВМРО е останала извън парламента

Имаме ясна представа защо резултатът е такъв, но знаем и какво трябва да направим

Джамбазки разкри защо ВМРО е останала извън парламента | StandartNews.com

ВМРО избра ново ръководство, като досегашният председател Красимир Каракачанов се оттегля след близо 25 години начело на организацията. Един от тримата съпредседатели, избрани от конгреса, е евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Триумвиратът е историческа форма на управление във ВМРО и се е прилагала когато е имало нужда от мобилизация на силите в организацията. Задачата е да се върне загубеното доверие по време на управлението. Имаме ясна представа защо резултатът е такъв, но знаем и какво трябва да направим", заяви Джамбазки пред НоваНюз.

Извънредният конгрес на ВМРО избра триумвирата Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди да ръководи партията.

Основната причина за лошите изборни резултати на ВМРО на последния парламентарен вот според Джамбазки е решението да останат докрай в управлението, което е било обект на много критики и протести.

Той допълни, че политически и лично би било по-добре да се напусне управлението, но за ВМРО е било важно да не се прави отстъпление и да не се допусне националното предателство антибългарското управлението в Северна Македония да започне преговори за влизане в ЕС.

Красимир Каракачанов е избран за почетен председател на ВМРО, стана ясно още от конгреса.

Каракачанов е част от организацията, той има още какво да даде, каза пред БНТ Александър Сиди. "Имаме смяна на поколенията на най-високата позиция, той се оказа единственият човек, който пое отговорност", каза Сиди.

"Неговата идея е да даде самостоятелност на това ръководство. Това е една смяна на модела, ще се опитаме да върнем ВМРО там, където му е мястото", добави Сиди.

Триумвиратът показва, че всеки един кадър на ВМРО е важен, смята Сиди.

"Ще определим ролите и ресорите на първото заседание. Важно е как да свършим работата, за да бъдем полезни на отечеството", каза Искрен Веселинов.

"Либералното е в Народното събрание, а патриотично-консервативното го няма. Това е нашата мисия. Задачата е много голяма. Конгресът беше манифестация на единство и желание за общи усилия. Тази либерална всеядност в парламента ще се утаи, за да даде възможност за патриотична алтернатива за България", убеден е Веселинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай