Джамбазки и Сиди с жестоки закани към Македония

Причината е наглото опожаряване на българския  културен център „Иван Михайлов“ в Битоля

Джамбазки и Сиди с жестоки закани към Македония | StandartNews.com

Македония в този вид няма място в ЕС! Българските учени ще представят цялата историческа истина в Страсбург следващата седмица. Нужни са реални политически действия за изкореняване на антибългаризма в Македония! Тези послания отправиха двама от съпредседателите на ВМРО при посещението си в Битоля.

Поводът за визитата им е вчерашното нагло опожаряване на българския  културен център „Иван Михайлов“ в Битоля.

От партията припомнят, че това съвсем не е първото посегателство над българска институция в Северна Македония. В началото на годината бяха счупени прозорците на центъра, а преди това бяха поругани и много други български символи и военни гробища. Припомнят и премахването на лентите с български знамена от венците на саркофага на Гоце Делчев в Скопие. Вандалският акт стана по време на честванията на 150 години от рождението на легендарния войвода на ВМРО на 4 февруари.

Цяла Европа ще разбере за случващото се в РС Македония. Ще се погрижа лично за това. Българщината е жива тук, ние ще се борим за нея и няма да позволим на никой да предаде българския национален интерес, заяви Джамбазки.

Опожарената врата няма да спре разгарянето на огъня на българщината в Македония! Затова сме тук, за да подкрепим нашите братя в Битоля, допълни Сиди.

През новата седмица предстои посещение в Страсбург по време на сесията на Европейския парламент на представители на обществения кръг „За Македония“. Учените и обществениците, които са част от официалната делегация, по покана на българския представител в ЕП Ангел Джамбазки, за първи път ще имат възможността да представят на европейските политици историческата истина за общата история на България и Македония от първо лице.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай