ДСБ ще се бори за 265 балотажа

ДСБ ще се бори за 265 балотажа | StandartNews.com

Борим се за 265 балотажа, обяви на брифинг по време на Националното съвещание на ДСБ в Пловдив лидерът на партията Радан Кънев.

"В името на по-доброто управление в много от общините и на прекратяване на монопола на ДПС и БСП моето мнение е, че сътрудничество с ГЕРБ е възможно", заяви той и допълни: "Дълбоко съжалявам, ако те не разбират необходимостта от това и са готови да подарят тези общини на ДПС и БСП".

По думите на Кънев при номинирането на кметовете на ДСБ кандидатурите първо ще се съгласуват между партиите в Реформаторския блок и след това е възможно да се търси по-широка подкрепа. Важно е кандидатурата да е много качествена, да е потенциален кмет на града, смята партийният лидер. Той подчерта, че според него ДСБ е основният фактор на стабилност на управлението и затова очаквал много тежки атаки към партията оттук нататък. В таи посока призова съпартийците си да бъдат устойчиви. В името на изместването на ДПС и БСП по време на местните избори от властта той отрече всякаква вероятност за разклащане на управленската коалиция.

Подобно на ГЕРБ тъмно сините не били привърженици на промени в избирателното законодателство в предизборен период, но подкрепят предложението на Патриотичния фронт за конкретни мерки срещу купуването на гласове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай