Понеделник,

ДСБ отрича политическа атака. Какво направил Гешев?

От: Рачо Рачев, кадър НоваНюз -
893
ДСБ отрича политическа атака. Какво направил Гешев?
A
A
A

Намаляването на бюджета на прокуратурата не е политическа атака, а е преекспонирано от Гешев, заяви в интервю за НоваНюз новият заместник-председател на ДСБ Кристина Петкова.

"Нека да се види защо са дадени такива раздути средства на ВСС, дали изобщо е било целесъобразно да разполагат с тях. Съдебните експертизи не са поставени в опасност. Съкращението на парите няма да рефлектира на оперативната работа на прокуратурата", категорична бе Петкова.

По думите й частната конституционна жалба е важно да бъде въведена. "Трябва да се промени ролята на прокуратурата в съдебната власт. Липса усещането на справедливост у хората, това трябва да се промени. ДПС създават усещането, че се опитват да наваксват по ритъма на парламента", посочи тя. И допълни, че заповедта за защита от домашно насилие в момента идва от декларация, от която е трудно да се прецени дали да бъде уважена.

"Нужен е единен регистър. Информацията е вече налична, целта е да се вписват всички вече издадени заповеди за защита. Отношенията между жертвата и извършителя и оттеглените сигнали също ще бъдат там. Медицинското досие частично ще присъства. Така ще може да се прецени обективно и да се вземе решение дали да се издаде заповед за защита", обясни юристът. И уточни, че ролята на "Демократична България" в коалицията е да балансира.

Тя коментира призива на ВМРО към младежкото ДСБ да се присъединят към тях така: "Нормално е да им хрумват всякакви екзотични идеи, за да се върнат в политическия живот".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички