Д-р Иван Иванов прави Фонд за талантливи деца

Д-р Иван Иванов прави Фонд за талантливи деца | StandartNews.com

Над 3000 лв. и десетки съпричастни събра фотографската изложба на кандидата за втори мандат за кмет на Севлиево д-р Иван Иванов от ГЕРБ. В благотворителната изложба "Да уловиш неуловимото" бяха представени 27 негови фотографии, в които умело е запечатана красивата природа на Предбалкана и нейните обитатели – диви животни и птици, уловени в естествената им среда.

„Много се радвам, че днес, в навечерието на празниците на град Севлиево, ни събира една дълго чакана изложба, чакана повече от 3 години. На севлиевци рядко им се случва да видят подобна изложба на един толкова специален човек, които за мен е професионалист в сферата на фотографията", сподели уредникът на художествената галерия Васко Василев.

„Благодаря на всички Ви, че проявихте интерес към фотосите и не останахте безразлични към красотата, която те носят. Правя това от около 10 години и мога да ви уверя, че за да уловиш неуловимото се изисква добра подготовка и много търпение. Някои от фотографиите са правени на разстояние не повече от 3 метра от обекта на снимане и уверявам ви - чувството е неповторимо, а емоцията е запечатана в снимка", разказа д-р Иванов.

„Показани по този начин, стремежът ни е да ангажираме вниманието на всички към околната среда, към нейните обитатели и най-вече към това да се опитаме да ги опазим във времето и то в тяхната естествена среда", каза още д-р Иванов.

Той обясни, че закон при този тип снимане е, че животното не бива да разбира, че е под фокуса на обектива, затова и „уловът" накрая е толкова сладък. „Трябва да забелязваме малките неща и да им се радваме. Желанието ми е подобен род изложби да се превърнат в традиция за град Севлиево и повече деца да бъдат ангажирани с подобна дейност, защото любовта към природата е едно от основните неща, които трябва да възпитаваме в младото поколение, каза в заключение д-р Иванов.

Средствата от благотворителната изложба ще бъдат внесени във фонд за стипендии на млади фотографи. Всяка година, най-добрият млад фотограф в Севлиево, ще бъде избиран с конкурс и ще получава едногодишна стипендия, за да усъвършенства таланта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай