ДПС вика Асен Василев в парламента. Какво става с европарите?

Джевдет Чакъров поиска изслушване на вицепремиера, за да говори за оперативните програми

ДПС вика Асен Василев в парламента. Какво става с европарите? | StandartNews.com

В началото на днешното редовно заседание на парламента депутатът от ДПС Джевдет Чакъров поиска изслушване на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев. Той трябва говори за оперативните програми в новия период 2021-2027 година.

Чакъров отбеляза, че отдавна са поискали такова изслушване, но не се е състояло. Няма никаква информация за степента на готовност на тези програми, посочи народният представител и призова за провеждане на дискусия, при която да се постигне надпартиен консенсус.

Очакваме изслушването да бъде включено в дневния ред, допълни депутатът от ДПС.

Иначе парламентът продължава обсъждането на второ четене на промените в Закона за водите по предложение на „БСП за България“, предаде БТА. С измененията Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) преминава към министъра на околната среда и водите.

Днес е първата сряда от месеца и точките в дневния ред се предлагат от парламентарните групи. Освен от левицата, е постъпило предложение и от "Демократична България" народните представители да разгледат на второ четене изменения в Закона за защита на потребителите, както и от "Продължаваме Промяната" – за обсъждане на първо четене на промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

От ГЕРБ-СДС искат парламентът да обсъди предложението им за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай