Събота,

ДПС вика Асен Василев в парламента. Какво става с европарите?

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
1800
ДПС вика Асен Василев в парламента. Какво става с европарите?
A
A
A

В началото на днешното редовно заседание на парламента депутатът от ДПС Джевдет Чакъров поиска изслушване на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев. Той трябва говори за оперативните програми в новия период 2021-2027 година.

Чакъров отбеляза, че отдавна са поискали такова изслушване, но не се е състояло. Няма никаква информация за степента на готовност на тези програми, посочи народният представител и призова за провеждане на дискусия, при която да се постигне надпартиен консенсус.

Очакваме изслушването да бъде включено в дневния ред, допълни депутатът от ДПС.

Иначе парламентът продължава обсъждането на второ четене на промените в Закона за водите по предложение на „БСП за България“, предаде БТА. С измененията Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) преминава към министъра на околната среда и водите.

Днес е първата сряда от месеца и точките в дневния ред се предлагат от парламентарните групи. Освен от левицата, е постъпило предложение и от "Демократична България" народните представители да разгледат на второ четене изменения в Закона за защита на потребителите, както и от "Продължаваме Промяната" – за обсъждане на първо четене на промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

От ГЕРБ-СДС искат парламентът да обсъди предложението им за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички