Неделя,

ДПС с остър тон към шефа на парламента. Къде са министрите?

От: Рачо Рачев -
1882
ДПС с остър тон към шефа на парламента. Къде са министрите?
A
A
A

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поиска днес свикване на председателски съвет в парламента във връзка с негово питане към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Карадайъ попита председателя на Народното събрание Никола Минчев кога ще го свика.

Според лидера на ДПС когато се връщат въпроси, техните възражения се разглеждат от председателски съвет. Освен това той поиска председателският съвет да уточни дали искането на документи от държавните органи представлява парламентарен контрол на изпълнителната власт.

Никола Минчев отговори, че тази сутрин вече е имало председателски съвет и другата сряда ще има отново.

България е единствената държава от Европейския съюз, която все още не получава пари по Националния план за възстановяване и устойчивост. Затова настояваме правителството спешно да ни уведоми какво се случва с плана, заяви от името на парламентарната група на ДПС народният представител Джевдет Чакъров.

"Внесеното от нас искане за изслушване на вицепремиера Асен Василев за пореден път не е включено в седмичната програма на Народното събрание. Какво се случва с Националния план? Петков заяви, че правителството е внесло плана в ЕК. След това говорител на Комисията съобщи, че в момента с България се дискутира внесения през октомври вариант, тоест няма внасяне на нов вариант", попита Чакъров от парламентарната трибуна.

От ДПС обявиха, че имат големи притеснения за "съответствието на енергийните приоритети в плана и националните интереси на България."


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички