ДПС с критика към властта: Кой ще купува краставици за 7 лева?

Според Рамадан Аталай властта се бави с взимането на мерки за овладяване на цените

ДПС с критика към властта: Кой ще купува краставици за 7 лева? | StandartNews.com

В моя избирателен район - Асеновград - идете на пазара, краставиците вече са на цена от 7 лева. Кой е в състояние да ги купи? Този въпрос зададе депутатът от ДПС Рамадан Аталай в коментар пред БНТ за високите цени на тока и поскъпването на храните. Според него властта се бави с взимането на мерки за овладяване на цените.

Посланията, които управляващите изпращат, усещането в обществото е, че те не могат да се справят и не разбират за какво са взели властта, смята Аталай.

Той напомни, че по-голямата част от министрите вече са участвали в правителства, сформирани от президента, така че те не са нови министри. При тях като че ли има едно неразбиране, че те вече не се занимават с малък бизнес, а с управлението на държавата, предупреди Аталай.

Тази седмица от ДПС сезираха прокуратурата за сделки, извършвани от производители на ток от фотоволтаици, които според тях крият данъци и печалби, като продават на търговци на борсата.

Има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и реализират свръхпечалби, припомни Рамадан Аталай. Искаме да се види тези свръхпечалби от къде идват. Тъй като са частни фирми, поне да няма нарушения в плащането на данъците, допълни той.

Според него, няма как да се случи изгарянето на отпадъци в "Мариците", защото сме закъснели с програмата за въглищния преход.

В момента в ЕСО има над 17 000 мегавата заявени за енергия от възобновяеми източници, няма как това да се случи в тази мрежа, допълни Аталай.

Ако от декември 2020 г. предложението на ДПС за въпроса с американските централи беше прието, днес ние щяхме да имаме още една възможност да се подпомогне при внесена криза, каза депутатът от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай