Понеделник,

ДПС решава до дни кого ще подкрепи за управител на БНБ

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
184
ДПС решава до дни кого ще подкрепи за управител на БНБ
A
A
A

И двамата кандидати за управител на БНБ имат своите качества, ще вземем своето решение през следващата седмица, съобщи пред БНТ депутатът от ДПС Петър Чобанов.

Според него отношението на управляващите към процедурата не е на ниво.

Що се отнася до обсъжданата в момента от управляващите веннотехническа помощ за Украйна, Чобанов припомни, че от самото начало ДПС са последователни по темата "Украйна". По някои теми не трябва да се говори много, трябва да се действа, а когато не си експерт по темата, трябва да замълчиш, посочи депутатът.

Той очаква в парламентите експертите да дадат своето становище и да се вземе решение дали да бъде подкрепена Украйна с оръжие.

Грижата за най-уязвимите я няма, разслоението продължава, бедността се увеличава, коментира Петър Чобанов актуалната обстановка в страната.

Той съобщи, че биха подкрепили предложение за намаляване на акциза за горивата.

Вървим към удвояване на инфлацията към момента, то може да се случи в рамките на 2-3 месеца, ако продължи тази динамика, прогнозира Чобанов.

При храните имаме проблем, социалните патронажи не могат да си изпълняват ангажиментите.

Правителството да положи всичко необходимо да идентифицира хората в риск и да не позволи да има гладни, препоръча депутатът от ДПС.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички