ДПС осъди признаването на ДНР и ЛНР.Иска обща позиция на парламента

Ние сме за диалог и мирно решаване на спорните въпроси, каза лидерът на Движението

ДПС осъди признаването на ДНР и ЛНР.Иска обща позиция на парламента | StandartNews.com

ДПС осъжда нарушаването на териториалната цялост на Украйна в разрез с международното право. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента. И подчерта: "Признаването на независимостта на ДНР и ЛНР и разполагането на войски и военна техника минира мирното решаване на конфликта".

Ние от ДПС очаквахме, че Народното събрание  ще има обща декларация по въпроса, свързан с Украйна. След като чухме произнесените декларации от различните парламентарни групи от трибуната на НС, видяхме, че явно не могат да постигнат съгласие за обща декларация на НС, коментира лидерът на ДПС.

"Ние все още сме с надежда, че по такива важни въпроси Народното събрание може да постигне широко съгласие. ДПС осъжда нарушаването на териториалната цялост на Украйна в разрез с международното право. Признаването на независимоста на ДНР и ЛНР и разполагането на войски и военна техника минира мирното решаване на конфликта", категоричен бе Карадайъ.

Ние сме за диалог и мирно решаване на спорните въпроси. ДПС сме за спазване на международните норми и изпълнение на Минските споразумения. Ние сме все още в очакване и с надежда Народното събрание да може да постигне широк съгласие и да има обща декларация, подчерта лидерът на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай