Събота,

ДПС осъди признаването на ДНР и ЛНР.Иска обща позиция на парламента

От: СТАНДАРТ -
199
ДПС осъди признаването на ДНР и ЛНР.Иска обща позиция на парламента
A
A
A

ДПС осъжда нарушаването на териториалната цялост на Украйна в разрез с международното право. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента. И подчерта: "Признаването на независимостта на ДНР и ЛНР и разполагането на войски и военна техника минира мирното решаване на конфликта".

Ние от ДПС очаквахме, че Народното събрание  ще има обща декларация по въпроса, свързан с Украйна. След като чухме произнесените декларации от различните парламентарни групи от трибуната на НС, видяхме, че явно не могат да постигнат съгласие за обща декларация на НС, коментира лидерът на ДПС.

"Ние все още сме с надежда, че по такива важни въпроси Народното събрание може да постигне широко съгласие. ДПС осъжда нарушаването на териториалната цялост на Украйна в разрез с международното право. Признаването на независимоста на ДНР и ЛНР и разполагането на войски и военна техника минира мирното решаване на конфликта", категоричен бе Карадайъ.

Ние сме за диалог и мирно решаване на спорните въпроси. ДПС сме за спазване на международните норми и изпълнение на Минските споразумения. Ние сме все още в очакване и с надежда Народното събрание да може да постигне широк съгласие и да има обща декларация, подчерта лидерът на ДПС.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички