ДПС казва НЕ на ГЕРБ за нова конституция

Карадайъ с програмна реч при старта на есенната сесия на парламента

ДПС казва НЕ на ГЕРБ за нова конституция | StandartNews.com

ДПС най-вероятно няма да подкрепи предложението за нова конституция и свикване на Велико народно събрание за приемането й. Това научи "Стандарт" от свои източници.

ВИЖ ОЩЕ: Иска ли Доган нова конституция?

Един от аргументите е, че според партията на Доган, така предложеният от Бойко Борисов и ГЕРБ проект не съдържа изменения на принципите и философията на основния закон на държавата.

Преди седмица лидерът на Движението Мустафа Карадайъ припомни словото на почетния председател Ахмед Доган от декември 2019 година, в което се подчертава необходимостта от рестарт на политическия и демократичния модел. Това обаче може да се случи единствено при зрялост на политическия елит и на гражданското общество. Доган обвърза рестарта и с моралния императив, който предполага както защита на ценностите, така и поставянето на  нови национални цели и задачи.

Както "Стандарт" вече написа, при старта на есенната сесия на парламента се очаква програмна реч на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, в която той ще очертае бъдещите действия на Движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай