ДПС иска 9% ДДС за детските продукти

Предложението на Пеевски и колегите му за по-ниско ДДС за книгите сега се внася от ГЕРБ

ДПС иска 9% ДДС за детските продукти | StandartNews.com

 

* Предложението на Делян Пеевски и колегите от ДПС за намаляване на ДДС за книгите се внася година по-късно от ГЕРБ, каза Йордан Цонев

* ДПС подкрепя сваляне на ставките за рестораньорския бизнес и за субсидии за чартърните полети

Предложението на Делян Пеевски и колегите от ДПС за намаляване на ДДС върху книгите, което отправихме преди година, сега се внася от управляващите. Ще го подкрепим и се радваме, че сега стигнаха до извода за тази необходима мярка. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на партията Йордан Цонев по време на брифинг в Народното събрание.

Той заяви, че парламентарната им група сега предлага да се намали на 9% ставката по ДДС за всички детски продукти - храни, облекла, играчки и всичко онова, което е предназначено за децата до 3 години.
Нашето предложение за намаляване на ДДС върху детските стоки не е за 1 или 2 години, а за постоянно", категоричен е депутатът.

ДПС ще подкрепи и предложението на правителството за намаляване на ДДС за ресторантьорския бизнес,тъй като той е един от най-засегнатите, каза още Цонев.

"Направихме в зала изказване и всичко необходимо, за да бъде прието и едно предложение, направено в хода на дебатите по закона, а именно субсидирането на чартърните трансфери за българския туризъм. Тази мярка вече е направена на конкурентните на нашия туристическия пазар - турски и гръцки пазари", добави Цонев.

Предложението е на "Обединените патриоти", ГЕРБ обаче се обявиха против.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай