ДПС: ГЕРБ „подложи динена кора” на новите управляващи

Около 500 млн. лева задължения ще имат държавата и нейни институции до март догодина

ДПС: ГЕРБ „подложи динена кора” на новите управляващи | StandartNews.com

Около 500 млн. лева задължения ще имат държавата и нейни институции до март догодина. Това означава, че след премахването на мораториума, цените ще се повишат с 20 процента, предупреди в интервю за Нова телевизия депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Вижте какво правят другите европейски институции – намаляват ДДС, намаляват акцизи, дават ваучери на нуждаещите се", добави Аталай в коментар на наложения мораториум върху цените на тока, парното и водата.

„Енергийната криза ще бъде факт, ако мораториумът остане до март. Първото, което трябва да се направи е да се отмени ДДС за енергийните услуги”, предупреди той.

По думите му ДПС много точно и ясно е казало, че има много решения на проблема. „Това, че те не искат да го прилагат, и не знаят начина, по който да го направят, не ги оневинява”, обърна се депутатът от ДПС към управляващите.

Според Аталай ГЕРБ е постигнал целта си да „подложи динена кора” с мораториума за цената на тока. „Това не беше просто опит за подхлъзване. Те сполучиха. Те постигнаха целта си да объркат новите управляващи”, подчерта депутатът.

Той коментира и думите си, че се „превръщаме в бананова република”. „Опитах се чрез опита, който имам, да ги науча на уважение към институциите. Не беше редно да унижават КЕВР. Бананова република сме, защото, когато се каже мораториум – ти се предаваш и нямаш други решения. Или решенията, които ги има – ти не ги знаеш и ги отлагаш във времето. С мораториума даваш лоши сигнали към инвеститорите”, категоричен беше Рамадан Аталай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай