Дипломат от ИТН очаква нов световен ред след войната

Масирана атака от страна на руската армия ще разруши мита за руския свят

Дипломат от ИТН очаква нов световен ред след войната | StandartNews.com

Изходът от войната в Украйна ще доведе до пренареждане на световния ред. Масирана атака от страна на руската армия ще разруши мита за руския свят, да си припомним какво направи руската армия в Чечня и Алепо. Дори в ООН беше възприет терминът военна агресия, коментира пред БНТ дипломатът Димитър Гърдев, който е международен секретар на партия "Има такъв народ".

По думите му изстрелването на междуконтинентална балистична ракета от страна на Северна Корея дава заявка, че лидерът Ким Чен Ун също ще търси свои дивиденти. "Това е стратегия - Корейският полуостров без чужди бази и войски. Само 2-3 държави на Земята поддържат ядрените сили в постоянно дежурство - Русия и Франция", допълни Гърдев.

Батальонните бойни групи, чието разполагане НАТО одобри за България, Румъния, Словакия и Унгария, ще останат временно. "Нормално е в тази застрашителна обстановка да има по-сериозна реакция на НАТО, което гарантира нашата стабилност. Трябва да се вземат мерки българската армия да защитава териториалната си цялост", добави Димитър Гърдев.

Според него решенията на НАТО подсигуряват източния фланг, тъй като се гледа с подчертано внимание на този регион.

Димитър Гърдев коментира и споразумението за обща отбрана. Той посочи, че за първи път Европа единно е посочила заплахите.

"Германия ще оборудва тези сили за намеса изцяло. Друг акцент в документа е как да търсим съюзници. Това е рамка, която ни извежда като самостоятелна платформа. Ефективното изграждане на тези сили е само след 3 години", каза още Гърдев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай