Димитър Недков: Ще сменим ли Благодатния огън с акумулаторна батерия?

Уникален анализ на писателя

Димитър Недков: Ще сменим ли Благодатния огън с акумулаторна батерия? | StandartNews.com

Видяхте ли какво се случи с нас, българите, този Великден? Оказахме се първият християнски народ, който остана без Благодатен огън. Това е много лошо предзнаменование. Така писателят Димитър Недков, автор на хитовите романи-антиутопия трилогията "Знакът на българина" и "Президентът", коментира разнобоя между църквата и държавата, в резултат на който България не изпрати делегация в Йерусалим, за да донесе светлината.

Как го допуснаха? На една куриерска фирма да го бяха поръчали, щеше да им донесе свещичката от Йерусалим, каза писателят в студиото на "Денят ON AIR". И допълни: "Още повече, че най-големият пощальон в България е член на българското правителство!".

Коалиционните неразбории са производни на това, което се случва, категоричен бе Димитър Недков.

Имам чувството, че колективният Запад воюва срещу православието. Тук включвам и католицизма. Върви битка за вярата, каза писателят. Той е убеден, че от поне 10 години Европа мълчи по отношение на възраждането на нацизма - "онази "религия" от ХХ век, родена от същото мълчание".

Войната излекува две неща. Тя се оказа  ефикасна ваксина. Излекува политиците от ковида. Излекува и общественото мнение от мантрата за свободата на словото. Когато светът заживее в такова състояние, в което е в момента, това се нарича пропаганда, заяви Димитър Недков.

Европа е пред саморазрушаване. Нейният жертвен агнец в момента е Украйна, каза още писателят, който е уверен, че в момента Европа е загубила духа си.

Оръжията не убиват, убиват политиците, които вземат решенията, коментира още Димитър Недков.

Последната истинска коалиция в България бе тройната. Оттогава досега на власт са марионетни правителства, заяви Димитър Недков. И даде оценката си за сегашния кабинет: "Ако им дадеш Голгота и него ще превърнат в индустриална зона".

Нека си пожелаем следващата година да имаме такава власт, която да не оставя българите без Благодатен огън. Властта трябва да разбере, че свещта като символ на светлината не е разменна монета. В противен случай ще трябва да търсим LED-осветление от най-голямата акумулаторна батерия за нашата вяра, каза Недков. И подчерта, че България трябва да участва в новото сътворение поне като елементарна частица, защото е ясно, че Вселената отново е пред Големия взрив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай