Десислава Атанасова каза кои са форсмажоретките

Съобщи как ГЕРБ ще сваля кабинета

Десислава Атанасова каза кои са форсмажоретките | StandartNews.com

„Със сигурност ние ще предприемем всички парламентарни и законови възможности и процедури за сваляне на това правителство. Всичко - от декларации от парламентарната трибуна до протести, които ще бъдат мирни, които ще бъдат законни. Онзи ден на протеста пред Министерски съвет аз го обявих и декларирах, включително и на полицията, че ние нито ще къртим павета, нито ще палим слама, нито ще замеряме полицаите с камъни, нито ще разнасяме ковчези. Ще викаме на някои мафия или смърт. Това от ГЕРБ няма да го видите. Ние казваме: „Не на репресията, за демокрацията“.  Трябва да я отстоим“. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в интервю за бТВ, отговаряйки на въпроса за действията на партията след ареста на Бойко Борисов и дали ще искат вот на недоверие на кабинета „Кирил Петков”.

Тя определи проведената акция по ареста на партийния лидер като „фарсмажор“, а премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков като „форсмажоретки на Божков“.

Според нея акцията е имала за цел да отклони вниманието от кризите в държавата.

„Мисля, че днес точно стават 100 дни, откакто управлява това е едно аматьорско правителството. Това е един политически Франкенщайн, събран в мол с една единствена цел - да изчегъртат ГЕРБ“, каза Атанасова..

По думите ѝ ГЕРБ се различава от управляващите по това, че не се основава на омраза срещу никого.

 За твърденията, че младежката организация на ГЕРБ е предизвикала паниката с горивата, Атанасова смята, че са смешни и посочи, че тя самата също е споделила снимките с опашки от бензиностанции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай