Депутати от ВМРО се срещнаха с протестиращите срещу СЕТА

На следващия протест трябва площадът да е пълен, да покажем, че България не иска СЕТА, призова Веселинов протестиращите

Депутати от ВМРО се срещнаха с протестиращите срещу СЕТА | StandartNews.com

Народните представители от ВМРО Мария Цветкова, Александър Сиди и Искрен Веселинов се срещнаха пред парламента с протестиращи срещу СЕТА. Тe разговаряха с тях и ги призоваха да бъдат активни, защото българското общество трябва да се събуди, за да де допуска актове, които не защитават националния ни интерес.

На следващия протест трябва площадът да е пълен, да покажем, че България не иска СЕТА, призова Веселинов протестиращите.

По-рано Народното събрание подкрепи ратификацията на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави членки (СЕТА), като „за“ гласуваха 110 депутати, 98 бяха против, а 7 се въздържаха. Народният представител от ВМРО и съпредседател на ПГ на Обединените патриоти Искрен Веселинов направи изказване от трибуната по процедурата „отрицателен вот“ и призова обществото да бъде по-активно по темата, а депутатите, подкрепили ратификацията на СЕТА, да преосмислят вота си на второ четене.

ПГ на Обединените патриоти гласува против, тъй като това е наше дълбоко идеологическо убеждение. Този начин на водене на политика, под диктовката на международния капитал на една отречена либерална идеология за нас е грешен, каза Веселинов.

Той е категоричен, че така се създава поредната заплаха за България, за българския бизнес, за българските трудови хора в името само на една малка група, наричана често в международен план олигархия.

Ще продължим да се противопоставяме на този начин на правене на политика и призовавам българите да бъдат по-активни ида се събудят, защото предстои второ четене на този законопроект. Тогава то трябва да бъде преодоляно именно чрез обществена активност, защото последиците за България могат да бъдат изключително неблагоприятни, посочи депутатът от ВМРО.

Той призовава всички народни представители сега натиснали зеленото бутонче в подкрепа на ратификацията да преосмислят вота си на второ четене.

Със СЕГА, чрез този начин на правене на международна търговия, българският национален интерес не е защитен, завърши Искрен Веселинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай