Вторник,

Депутат прогнозира сблъсък между Румен Радев и Кирил Петков

От: Рачо Рачев -
2142
Депутат прогнозира сблъсък между Румен Радев и Кирил Петков
A
A
A

Тежък сблъсък между Радев и Петков е съвсем в рамките на очакваното, смята депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов.

"Политическата система в България е такава, че конфликт между президента и премиера на страната винаги възниква. Такива имаше между Желю Желев и Филип Димитров, между Иван Костов и Петър Стоянов, както и между Първанов и Станишев”, припомни Николов.

„Това правителство, което е дошло в момента, уволнява и сменя не хора на ГЕРБ, а хора на Радев, т.е. тези, които са назначавани в последните месеци. Виждаме напрежението, което вече се появява. Виждаме също и напрежение между партиите в управляващата коалиция и Радев”, каза още той.

Николов коментира и призива на Русия от петък НАТО да изтегли силите си от страната ни. „Светът навлиза в опасно време. Този конфликт ще става все по-горещ. България е фронтова държава, в басейна Черно море граничим и с Украйна, и с Русия, така че на президента колкото и да му се иска да избяга от темата, няма как това да се случи. Предполагам, че през следващите дни ще чуем нещо като отговор”, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Радев стана президент на България с недвусмислената помощ на проруски сили. В течение на години той обслужваше руските интереси у нас”, коментира той.

„Тъй като той сглоби коалиция, в която в момента участват откровено антизападни и антинатовски сили като БСП, така участват и сили, които са продукт на западната намеса в българката политика. Такъв горещ конфликт, какъвто предстои, няма как да не разцепи тежко министрите и няма как да не създаде конфликт между президента, премиера и правителството”, добави Николов.

По думите му в България има политически сили, които се опитват да пазят баланса и да отстояват българката политика, но има и такива, които са в единия или другия вектор. „Това което предстои да се случи е разлом между отделни министри в кабинета”, каза той.

„Основният проблем при Кирил Петков е, че не знаем до колко той е наясно със сложността на ситуацията и дали осъзнава проблемите”, добави Петър Николов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички