Вторник,

Депутат от ПП напусна парламента с пламенна реч, сравни се с Волов

От: Редакция -
Депутат от ПП напусна парламента с пламенна реч, сравни се с Волов
A
A
A

Четирима народни представители от "Продължаваме промяната" напуснаха преждевременно парламента.

В края на извънредно дългия пленарен ден народните избраници гласуваха оставките на икономиста Радостина Ценова, на програмиста Велико Минков, както и на колегите им Иван Христанов, също икономист, и пловдивския ветеринар Христо Даскалов, съобщи dir.bg.

Изненадващо един от тръгващите си депутати, 30-годишният Велико Минков от Исперих, пожела да държи реч на изпроводяк от парламентарната трибуна. Програмистът прочете откъс от книгата на Михаил Памукчиев "Срещи с Буров", събрала интервютата с легендарния банкер.

"Мотивите за моята оставка са лични", каза депутатът и цитира защо Панайот Волов е бил един от четиримата най-велики българи за Буров. "Защото само той се отказа от поста си, от правата си, от славата, от суетата, когато го избират за главен апостол", прочете младият депутат.

След което отново се обърна към народните представители в залата: "Моето име може да е Велико, но моят случай не е на Панайот Волов. Но, ако имате възможността, бъдете велики българи!", пожела от трибуната Велико Минков. След което изчака гласуването на оставката му на първия ред сам, а немалко депутати отидоха да го поздравят и да му стиснат ръката.

Депутатът от МИР Русе анонсира още на 11 декември, че ще гласува за правителството и ще напусне парламента, защото смята, че ще бъде по-полезен за промяната извън НС. 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички